Bird Control Group levert diervriendelijke Agrilaser in 70 landen

Agrilaser

21-02-2016 10:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Bird Control Group is geen start-up meer te noemen met grote klanten als Schiphol en het vliegveld in Londen. Met de Agrilaser verjaagt de Bird Control Group vogels voor klanten uit zeventig landen.

Het bedrijf heeft de Agrilaser in 2012 op de markt gebracht en wordt nu door diverse bedrijven gebruikt om vogels te verjagen. Sinds dit jaar maakte ook de NS op station Rotterdam Centraal gebruik van de Agrilaser.

Conventionele methodes om vogels van het land te jagen zijn vaak duur en ineffectief. Steinar Henskes, CEO van Bird Control Group, legt in de uitzending van Duurzaam BV uit dat vogels vroeger werden verjaagd door geluid te maken en vlaggen op te hangen. De afschrikmethodes verliezen snel hun effect, doordat vogels gewend raken aan het geluid.

De Agrilaser heeft als voordeel dat vogels niet wennen aan de afschrikmethode. Volgens Henskes wennen vogels niet aan de automatische laser, omdat de laser hetzelfde reflex opwekt als een auto die op een groep vogels inrijdt. “Het blijft werken, je brengt echt een fysiek gevaar in de comfortzone van de vogel.”

Vogeloverlast op helikopterplatforms

Een groeimarkt voor Bird Control Group zijn helikopterplatforms, die steeds meer bevestigd worden op windturbines, Om te voorkomen dat vogels overlast veroorzaken op de platforms, heeft Bird Control Group ook daar een systeem ontwikkeld.

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Foto: Bird Control Group

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij