Bayer koopt softwarebedrijf voor digitalisering landbouw

Bayer

17-02-2016 07:54 | Door: Chris Thijssen

Bayer heeft de Duitse softwareleverancier ProPlant overgenomen. Hiermee breidt het bedrijf zijn activiteiten op het gebied van precisielandbouw uit.

Volgens Bayer kan het bedrijf door de overname zijn technologieplatform uitbreiden. “Op basis daarvan ontwikkelen we nieuwe digitale oplossingen voor duurzame, grondstofefficiënte landbouwproductie”, zegt Liam Condon, lid van de Board of Management bij Bayer AG en hoofd van de Crop Science Division.

Volgens Condon kan digitalisering boeren veldspecifieke informatie geven bij onder meer het bepalen van de beste selectie van gewasvariëteiten en de juiste dosering van kunstmest. “Zo kunnen ze het ideale moment voor gewasbeschermingsmaatregelen vaststellen en stressfactoren bij planten in een vroegtijdig stadium herkennen.”

Aanvulling IT-oplossingen

ProPlant is van oorsprong een spin-off van de Münster University. Het bedrijf gaat in de toekomst verder onder de naam Bayer Digital Farming. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, maken de bedrijven niet bekend.

Bayer Digital Farming ontwikkelt en verkoopt IT-oplossingen voor de Europese landbouwsector. Het bedrijf verkoopt vooral optimalisatieoplossingen voor plantbeschermingsapplicaties, voor bijna alle akkerbouwgewassen. De overname van de software van ProPlant is hierop een aanvulling.

In 2015 lanceerde Bayer het Zoner-geoinformatiesysteem van IntelMax. Dit systeem geeft boeren specifieke aanbevelingen bij het verbouwen van gewassen. Met de software van ProPlant kan Bayer nu naar eigen zeggen ook de evaluatie en de grafische weergave van satellietbeelden verwerken en analyseren.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bayer | Foto: Bayer (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij