Hoe Qatar volledig in zijn eigen voedsel kan voorzien

19-02-2016 14:46 | Door: Aveline Bies

Hydroponische landbouw in combinatie met verticale landbouw kan ontwikkelingslanden met weinig landbouwgrond en ongunstige klimaatomstandigheden om zelf in het eigen voedsel te voorzien.

Dit schrijft phys.org. Hydroponische landbouw gecombineerd met verschillende vormen van verticale landbouw kan per vierkante meter honderd keer meer opbrengsten genereren dan conventionele landbouw. Dit type landbouw leidt tot 90 procent minder kosten, hoewel de investering voor de infrastructuur duur is.

Biotechnoloog Nik-Othman Abdulah van de Malaysia University of Science and Technology beschrijft hoe de nieuwe combinatie van landbouwvormen het voedseltekort van Qatar kan omzetten in volledige voedselzelfvoorziening. Hierdoor kan het land de enorme importuitgaven voor voedsel verminderen. Deze bedroegen in 2014 $ 11 mrd.

De nieuwe vorm van landbouw is te installeren in kassen en in bestaande warenhuizen en gebouwen. Voordelen zijn bijvoorbeeld een lagere vatbaarheid van gewassen voor ziekten, minder gebruik van bestrijdingsmiddelen, het efficiënter toedienen van water en betere groei van gewassen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Psyc.org | Foto: urbanheirlooms.net (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij