Fabrikant leidt 10.000 Chinese agrariërs op tot dronepiloot

Drone

29-03-2016 09:11 | Door: Chris Thijssen

De Chinese dronefabrikant DJI heeft de ambitie om 10.000 mensen op te leiden tot agrarisch dronepiloot. In het thuisland richt het bedrijf honderd servicepunten op.

Dat schrijft BoerenBusiness. Vorig jaar november kondigde DJI – bekend van de populaire Phantom-consumentendrone – aan zich op de landbouw te gaan richten. Daarvoor werd de Agras MG-1 ontwikkeld. Deze octocopter kan 10 liter aan gewasbeschermingsmiddelen meenemen en over het gewas spuiten.

Voorheen werd deze markt volledig door Yamaha beheerst met hun R-Max. De vliegende spuiten worden bijna altijd ingezet op de kleine rijstveldjes in Azië, waar voorheen het spuitwerk met de hand gebeurde. Een drone kan dat veertig keer sneller. In Europa zijn proeven gedaan met het spuiten van wijnranken op steile heuvels.

After sales-ondersteuning

Volgens verkoopdirecteur Cao Nan gaat DJI in China 10.000 mensen opleiden om met de spuitdrone te kunnen werken. Honderd after sales-punten moeten ondersteuning bieden. Ook biedt DJI financiering aan waarmee tot 10.000 mensen hun eigen bedrijfje op kunnen richten. De fabrikant is van mening dat een agrarische drone meer ondersteuning in de verkoop en service vraagt dan andere toepassingen. De servicepunten bieden hulp bij testvluchten, onderhoud en assemblage.

Volgens DJI wordt op 3 procent van de agrarische bedrijven in China gebruik gemaakt van drones. In Japan en China zou dat maar liefst 50 procent zijn. Het bedrijf profiteert van het overheidsbeleid, dat het gebruik van moderne landbouwtechniek stimuleert. Gek genoeg kent het land zeer strenge eisen voor consumenten drones. Naar verwachting zullen meer fabrikanten zich daarom op commerciële toepassingen gaan richten.

Lees ook op BoerenBusiness.nl:

Wageningen UR zet streep door de naam LEI

Simplot’s GMO-aardappel krijgt groen licht in Canada

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: BoerenBusiness | Foto: DJI (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij