‘Vooral grote akker- en tuinbouwbedrijven gebruiken apps’

Tablet

29-03-2016 09:52 | Door: Chris Thijssen

Van de Nederlandse land- en tuinbouwers heeft 21,2 procent een agrarische app op hun smartphone of tablet geïnstalleerd. Apps die het weer voorspellen, blijken het populairst.

Dat blijkt uit het onderzoek Effectief communiceren in de land- en tuinbouw, dat agrimarketing- en marktonderzoeksbureau AgriDirect eind 2015 uitvoerde. Hierbij beantwoordden vierhonderd Nederlandse land- en tuinbouwers vragen over hun communicatie- en informatiegedrag.

Uit de inventarisatie blijkt dat het appgebruik met 24,9 procent het hoogst is binnen de akkerbouwsector. In de tuinbouw is het gebruik met 16,9 procent het laagst.

Vaker apps op grote bedrijven

Verder toont het onderzoek aan dat het gebruik van agrarische apps stijgt naarmate de grootte van het bedrijf toeneemt. Zo maakt 28,4 procent van de agrariërs op grote bedrijven met een standaardopbrengst (SO) van meer dan € 250.000 per jaar gebruik van agrarische apps.

Op middelgrote bedrijven, met een SO van € 100.000 tot € 250.000, gebruikt 16,4 procent een of meerdere agrarische apps. Op de kleinere bedrijven, met een SO van minder dan € 100.000, ligt dit percentage op 12,3 procent.

Van de land- en tuinbouwers die apps gebruiken, vindt 73 procent de apps met weersvoorspellingen het meest interessant. 50,3 Procent van hen zegt apps het meest in te zetten om agrarisch nieuws te volgen. Van deze boeren gebruikt 44,8 procent agrarische apps vooral om producten te bestellen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: AgriDirect | Foto: public domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven), In tekst-foto: AgriDirect
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij