‘Nederlander heeft geld over voor diervriendelijk product’

Koeien

30-03-2016 12:01 | Door: Chris Thijssen

85 procent van de Nederlandse consumenten is bereid meer te betalen voor diervriendelijk geproduceerde producten. Daarmee behoort ons land tot de koplopers.

Dat blijkt uit het nieuwe Eurobarometer-onderzoek van de Europese Commissie naar de opvattingen van inwoners van de Europese Unie (EU) over het welzijn van landbouwdieren. Hieruit blijkt dat 94 procent van de 27.000 ondervraagden zorg voor het welzijn van landbouwdieren belangrijk vindt.

Ongeveer de helft van de EU-inwoners ziet graag meer diervriendelijke producten in de winkel

Daarnaast is 82 procent van mening dat landbouwdieren beter moeten worden beschermd dan nu het geval is. Bijna twee derde zegt meer informatie willen te hebben over de manier waarop landbouwdieren in hun land worden behandeld.

Meer betalen voor dierenwelzijn

Ongeveer de helft van de EU-inwoners ziet bovendien graag meer diervriendelijke producten in de winkel. Daarnaast zegt 59 procent bereid te zijn meer te betalen voor hoger dierenwelzijn.

Uit het onderzoek blijkt dat Nederland tot de koplopers behoort. Zo is 85 procent van de Nederlandse ondervraagde consumenten bereid meer te betalen voor diervriendelijk geproduceerde producten. Hiermee staat Nederland als derde in de ranglijst, achter Luxemburg en Zweden, waar respectievelijk 86 en 93 procent bereid is meer te betalen.

Volgens de meeste respondenten mag een diervriendelijk product 5 procent duurder zijn. Vooral consumenten in Cyprus, het Verenigd Koninkrijk en Malta staan open voor een dergelijke prijsverhoging. In Zweden zegt een vijfde van de ondervraagden zelfs 11 tot 20 procent meer te willen betalen voor diervriendelijke producten.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Europese Commissie | Foto: public domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij