Crowdfunding voor autonome trekker op waterstof

01-04-2016 09:02 | Door: Chris Thijssen

Het Nederlandse bedrijf Farmertronics wil via crowdfunding € 250.000 inzamelen om een eerste demomodel van zijn zelfrijdende elektrische trekker te bouwen.

De eTrac-20, zoals de trekker gaat heten, moet in de toekomst autonoom tussen fruitbomen kunnen rijden. In plaats van op diesel rijdt de tractor op elektriciteit. De elektromotoren worden niet gevoed met stroom uit een laadpaal, maar door een brandstofcel uit waterstof.

Farmertronics ontwikkelt de eTrac-20 in samenwerking met bedrijven als ICT Automatisering en Flingk. Om het eerste prototype te kunnen bouwen, hebben de bedrijven € 250.000 nodig. Dit bedrag hopen ze door middel van crowdfunding via particuliere investeerders binnen te halen.  

Trekker van € 80.000

Investeerders kunnen vanaf € 10.000 inleggen. Voor dat bedrag krijgen zij 1 procent van de aandelen van Farmertronics Engineering, een zusterbedrijf van Farmertronics.

Wanneer het bedrag van € 250.000 wordt opgehaald, wil Farmertronics het prototype in 2017 op de vakbeurs GroenTechniek Holland presenteren. Wanneer de eTrac-20 daadwerkelijk op de markt komt, kost deze naar verwachting rond de € 80.000.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Farmertronics


 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij