Eerste Amsterdamse verticale boerderij levert aan restaurants

Sla

21-04-2016 09:04 | Door: Chris Thijssen

De start-up GrowX opent dit jaar de eerste verticale boerderij van Amsterdam. In deze boerderij wil de start-up jaarlijks 180 ton saladegroenten en kruiden verbouwen.

Dat schrijft Het Parool. Naar verwachting teelt GrowX de groenten en kruiden vanaf september op bestelling van Amsterdamse restaurants. Die kunnen zo gerichter inkopen, wat de kans op voedselverspilling verkleint.

Voor de teelt van de gewassen maakt de start-up gebruik van LED-verlichting. Door gebruik te maken van een gesloten systeem is er volgens de oprichters minder water nodig dan voor conventionele landbouw. Daarnaast is het gebruik van pesticiden overbodig.

Verder stellen de oprichters dat groenteteelt binnen de stad veel CO2 bespaart, omdat er minder transportkilometers nodig zijn.

€ 1,5 mln

Het Klimaat en Energiefonds (Akef) en het Nationaal Groenfonds investeren samen € 1,5 mln in GrowX in de vorm van aandelen en leningen. Driekwart van dit bedrag komt voor rekening van Akef.

Waar de eerste verticale boerderij van Amsterdam komt, maakt GrowX binnen twee maanden bekend.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Het Parool | Foto: Ted Major, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij