1 op de 8 bloembollenbedrijven heeft zonnepanelen

Bloembollen

26-04-2016 07:58 | Door: Chris Thijssen

In 2015 had 12,3 procent van de Nederlandse bloembollentelers zonnepanelen op het bedrijf. 

Dat blijkt uit de jaarlijkse BloembollenScanner van agrimarketing- en marktonderzoeksbureau AgriDirect. Het bureau benaderde in november 2015 circa 850 bloembollentelers met vragen over de agrarische activiteiten en toekomst- en investeringsplannen.

De 12,3 procent is volgens de inventarisatie een verdubbeling ten opzichte van het aantal bloembollenbedrijven met zonnepanelen in 2013. Toen lagen er bij 6 procent panelen op het bedrijf. In 2014 lag dit percentage op 8,9. 

Investeringsplannen

Behalve naar de aanwezigheid van zonnepanelen, vroeg AgriDirect bloembollentelers ook naar hun investeringsplannen voor de plaatsing van zonnepanelen.

Volgens de BloembollenScanner zou 23,8 procent van de bloembollenkwekerijen plannen hebben om te investeren in zonnepanelen. In 2014 lag dit percentage op 21,6 procent.

Drones

Eerder peilde AgriDirect ook in hoeverre Nederlandse bloembollentelers drones willen inzetten om de teelt te optimaliseren. Hieruit bleek dat 22,3 procent kansen ziet voor het gebruik van drones, onder meer om hun gewassen in de gaten te houden.  

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: AgriDirect | Foto: Roel van Deursen - Spijkenisse / Nissewaard – Nederland, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij