Producent van landbouwwerktuigen bouwt duurzame fabriek

Agrifac

29-04-2016 09:47 | Door: Chris Thijssen

Agrifac, producent van landbouwwerktuigen in Steenwijk, gaat een nieuwe fabriek en kantoren bouwen die moeten voldoen aan de eisen van het Breeam Outstanding-certificaat van de Dutch Green Building Council (DGBC).

Het doel van Agrifac is om in de nieuwe fabriek en in de kantoorruimtes volledig energieneutraal te worden en zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke energiebronnen. Zo wil het bedrijf 3.000 vierkante meter aan zonnepanelen plaatsen.

“Bij Agrifac zijn we continu bezig om onze producten te laten voldoen aan ons ‘4 e’-concept, dat wil zeggen dat efficiency, economie, ergonomie en ecologie leidend zijn in ons werk”, zegt Peter Millenaar, CEO van Agrifac. “Natuurlijk willen we dan ook dat onze behuizing aan dezelfde voorwaarden voldoet.”

‘Veilig en schoon’

Dat geldt volgens Millenaar niet alleen voor het kantoor, maar ook voor het productiegedeelte. “Het moet een prettige en veilige plek zijn om te werken, maar ook onze omgeving moet er gerust op kunnen zijn dat het rondom onze fabriek veilig en schoon is.”

Het certificeringstraject voor de bouw van de nieuwe fabriek loopt al. Breeam beoordeelt gebouwen op negen punten: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. Agrifac start in mei met de bouw van de fabriek.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Agrifac | Foto: Agrifac (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij