Wageningen duurzaamste universiteit van Nederland

Wageningen duurzaamste universiteit van Nederland

20-06-2013 12:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De jaarlijkse ranglijst Sustainabul van studentennetwerk Morgen wijst de Universiteit Wageningen aan als de duurzaamste van Nederland.

Op de tweede plaats stond de Hogeschool Utrecht en de Radboud Universiteit Nijmegen werd nummer drie. Onderaan de lijst, op nummer 26, is de NHL Hogeschool uit Leeuwarden te vinden.

Voor het bepalen van de ranglijst beoordeelden studenten hun eigen onderwijsinstellingen op indicatoren als CO2-uitstoot en energiegebruik, watergebruik, afvalverwerking en duurzaam voedsel.

Er werd ook gekeken naar duurzaamheid in het onderwijs- en onderzoeksprogramma, een indicator waar de Universiteit Wageningen hoog op scoorde.

Bron: de Gelderlander Foto: Vincent via Wikimedia Commons

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij