Groningse boeren zetten drone in voor grotere aardappeloogst

09-05-2016 07:34 | Door: Chris Thijssen

Vijf boeren in Noord-Groningen houden met behulp van een drone pootaardappelen vanuit de lucht in de gaten. Doel is de opbrengst vergroten.

Dat schrijft RTV Noord. De boeren hebben zich verenigd in de stichting Agrofuture. Samen kochten ze een drone, die met een speciale camera onder zich een boerenperceel in vakjes van 8 bij 8 centimeter in kaart brengt.

Op de beelden kunnen de boeren zien hoe hard hun aardappelplanten groeien en hoe ze het land optimaal kunnen bemesten. Met deze informatie kunnen ze de opbrengst naar eigen zeggen vergroten.

Delen met andere boeren

“De pootaardappel is wat betreft opbrengst een van de beste gewassen in Noord-Groningen”, zegt Geert Jan Duisterwinkel van Agrofuture, tegen RTV Noord. “Met behulp van de drone kunnen we de teelt naar een hoger plan tillen.”

Agrofuture heeft inmiddels al een aantal proefvluchten gemaakt met de nieuwe drone, die tussen de € 10.000 en € 15.000 kost. De ervaring die de boeren tijdens het project opdoen, delen ze later met andere boeren.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: RTV Noord
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij