€ 7 mln subsidie voor energie-efficiënte glastuinbouw

Tomaten

12-05-2016 18:02 | Door: Chris Thijssen

Glastuinbouwers die willen investeren in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie, kunnen van 1 juli tot en met 1 oktober 2016 subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Voor de subsidie stelt RVO.nl € 7 mln beschikbaar. Van de kosten die onder de subsidie vallen, krijgen aanvragers maximaal 25 procent vergoed. Het subsidiebedrag is minimaal € 5.000.

Voorheen viel deze regeling onder Investeringen in milieuvriendelijke maatregelen (IMM 2013 en 2014) en Investeringsregeling energiebesparing (IRE 2012).

Tweede energiescherm

De investeringen waarvoor glastuinbouwers vanaf 1 juli 2016 subsidie kunnen aanvragen zijn onder meer investeringen voor de plaatsing van een tweede energiescherm of verticale ventilatoren.

Daarnaast zijn er subsidies beschikbaar voor diffuus glas met antireflectie-coating en voor de plaatsing van een biomassaketel of –kachel. Verder kunnen glastuinbouwers die een aansluiting op een warmtenetwerk of –cluster of op een biogas- of koolstofdioxidenetwerk of –cluster subsidie aanvragen.

RVO.nl behandelt aanvragen in volgorde van binnenkomst, op basis van de datum van ontvangst van een volledige aanvraag.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij