Bijna kwart miljoen voor inzet bio-afbreekbare kweekpot

GrowCoon

26-05-2016 07:19 | Door: Chris Thijssen

Het bedrijf Maan Bio Based Products krijgt een subsidie van € 244.000 voor de industriële inzet van de GrowCoon, een biologische afbreekbare kweekpot. Het bedrag is afkomstig van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Efro).

Maan Bio Based Products werkt met twee andere partners aan de ontwikkeling van de biologisch afbreekbare kluitplug voor de tuinsector. Efro verstrekt de subsidie bijna een kwart miljoen voor het industrieel inzetten van de GrowCoon in plantentrays.

GrowCoon

Door plantentrays te vullen met de GrowCoon, waarin daarna potgrond en stekjes geplaatst worden, blijft de kluit in het verdere proces één geheel. Dit zorgt voor een efficiënt proces en een betere groei van de plant. Omdat de GrowCoon is gemaakt van biologisch afbreekbare degrasive-lijm, wordt de plug na verloop van tijd bovendien opgenomen door de aarde.

Het project ontvangt een subsidiebedrag van € 244.000. De totale kosten bedragen € 697.000.

Langere bewaartijd groenten

Naast de bedrijven achter de GrowCoon krijgen ook negen andere bedrijven in Overijssel en Gelderland een financiële bijdrage voor de ontwikkeling van duurzame en innovatieve producten voor de markt. Samen stelt Efro ruim € 800.000 aan subsidie beschikbaar.

Ook het project Vrije Radicalen in het Gelderse Aalten kan op subsidie rekenen. In dit project wordt industriële apparatuur ontwikkeld voor het toepassen van de Koud Plasma-techniek bij desinfectie van groenten en andere agrarische producten. Deze bewerking verlengt de bewaartijd en vermindert de behandeling van bacteriën of schimmel met bestrijdingsmiddelen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Provincie Overijssel | Foto: Maan Bio Based Products (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij