Koppert Cress wint Koning Willem I voor duurzaam ondernemen

Tuinkers

27-05-2016 12:01 | Door: Chris Thijssen

Koppert Cress, kweker van onder meer waterkers, is de winnaar van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016.

De prijs werd donderdagavond uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Máxima in Brainport Regio Eindhoven. Koppert Cress kweekt cressen, zoals waterkers. In de kassen van het bedrijf is onder meer aandacht voor zonne-energie, de terugwinning van warmte en warmteopslag in de bodem.

Het bestuur van de Koning Willem I-prijs roemde Koppert Cress uit Monster voor het samenbrengen van onder meer gezondheidszorg, goede voeding, natuur, milieu, innovatie, energieneutraal ondernemen en grote economische impact.

Naast Koppert Cress vielen ook Philips en Tobroco Machines in de prijzen. Deze bedrijven werden beloond in respectievelijk de categorie Grootbedrijf en categorie MKB.

Agrifood-nominaties

Voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 waren meerdere agrifood-bedrijven genomineerd. Zo waren ook Cono Kaasmakers, De Vegetarische Slager, Eosta en Udea in de race. Maar ook andere sectoren maakten kans, met nominaties voor onder meer Dopper, Fairphone en Interface.

Tijdens vorige editie van de prijs, die elke twee jaar wordt uitgereikt, werd Coöperatie TexelEnergie uitgeroepen tot winnaar in de categorie Duurzaam Ondernemerschap. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Koning Willem I | Foto: public domain
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij