Waarom Bayer samenwerkt met een ruimtevaartbedrijf

Satelliet

02-06-2016 10:21 | Door: Chris Thijssen

Chemiebedrijf Bayer gaat samenwerking met het Amerikaanse ruimtevaarttechnologiebedrijf Planetary Resources, dat imaging-satellieten bouwt. Doel is de ontwikkeling van nieuwe landbouwproducten.

Planetary Resources gaat Bayer voorzien van gedetailleerde landbouwinformatie, zoals hoeveel water boerengrond kan vasthouden, aanbevelingen voor geschikte plantmomenten en wekelijkse inzichten in potentiële probleemgebieden op het land.  

Volgens de bedrijven gaat de samenwerking over de ontwikkeling van applicaties en producten gebaseerd op satellietbeelden. Aan de hand van deze data zegt Bayer nieuwe landbouwproducten te willen creëren en bestaande producten te willen verbeteren.

Praktische intelligentie voor boeren

“De sensoren van Planetary Resources kunnen een krachtige tool worden die een nieuw niveau van informatie geeft over gewassen overal ter wereld”, zegt Liam Condon, hoofd van de crop science division van Bayer. “De combinatie van Bayers wetenschappelijke en agronomische expertise en Planetary Resources’ unieke sensorkwaliteiten zal ons vermogen om echte praktische intelligentie te leveren aan landbouwers over de hele wereld.”

Bayer is de laatste weken veelvuldig in het nieuws, vanwege het bod van $ 62 mrd dat het concern onlangs ongevraagd deed voor de overname van de Amerikaanse zaadveredelaar Monsanto.

Precisielandbouw

Mocht de overname plaatsvinden, dan garandeert Bayer zijn business uit te blijven voeren volgens de standaarden die Bayer ook in zijn andere operaties hanteert. Onderdeel daarvan is de focus op precisielandbouw, om efficiëntere werkwijze en betere oogsten te realiseren.

Naast de samenwerking met Planetary Resources, moet ook de recente overname van het Duitse softwarebedrijf ProPlant daaraan bijdragen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Planetary Resources | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij