Waarom FrieslandCampina en het Rijksmuseum samenwerken

Ondertekening

02-06-2016 19:06 | Door: Chris Thijssen

FrieslandCampina heeft een driejarige overeenkomst gesloten met het Rijksmuseum. Doel van de samenwerking is de zuivelgeschiedenis van Nederland onder de aandacht te brengen.

De ondertekening vond woensdag plaats, op Wereldmelkdag. Hiermee vragen de Verenigde Naties wereldwijd aandacht voor de rol die melk speelt in het dagelijks leven. Met de samenwerking brengen FrieslandCampina en het Rijksmuseum de betekenis van zuivel in de Nederlandse cultuurgeschiedenis onder de aandacht van museumbezoekers.

Volgens de organisaties zijn melk, boter en kaas belangrijke producten in de Nederlandse cultuurgeschiedenis. Zuivel heeft bijgedragen aan de welvaart van Nederland in de zeventiende eeuw, maar ook aan het beeld van het Nederlandse landschap, zeggen zij.

Melkmeisje

Melkmeisje van Vermeer

“Het Rijksmuseum herbergt een schat aan kunstwerken die de Nederlandse zuivelgeschiedenis zichtbaar maken”, zegt Roelof Joosten, CEO van FrieslandCampina. “Denk maar aan het melkmeisje van Johannes Vermeer, de stillevens van Floris Claesz. Van Dijck of de weidelandschappen van de kunstenaars van de Haagse School. Werken die we graag delen met de bezoekers van het museum en onze buitenlandse gasten.”

De eerste concrete invulling van de samenwerking is te vinden in de Rijks-shop. Daar wordt een Holland Master Edammer-kaas van FrieslandCampina verkocht, geïnspireerd op de Hollandse meesters in het Rijksmuseum.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: FrieslandCampina | Header-foto: Bram Petraeus, via RijksmuseumWim Pijbes, hoofddirecteur Rijksmuseum en Roelof Joosten, CEO van Koninklijke FrieslandCampina, In tekst-foto: Rijksmuseum: Het melkmeisje, Johannes Vermeer, ca. 1660 (Beide Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij