Agrifirm gebruikt restproduct van Vitens in legpluimvoer

Eieren

03-06-2016 15:48 | Door: Chris Thijssen

Agrifirm vervangt de huidige kalksteentjes in zijn legpluimvoer door kalkkorrels die als reststof overblijven in de processen van drinkwaterbedrijf Vitens.

Pluimveehouders voegen kalk toe aan legpluimveevoer voor stevige eierschalen en een goede eimassa. Uit onderzoek van Agrifirm en Vitens blijkt dat de kalkkorrels die overblijven bij drinkwaterproductie, dezelfde positieve effecten voor de leghen en de eieren opleveren als het gebruik van legpluimveevoer met traditionele kalksteentjes.

“De proeven wijzen uit dat de schaal- en de eierkwaliteit gelijk blijven”, zegt Adrie Brands, director legpluimvee Agrifirm Feed Noordwest-Europa. “Hennen die voer verrijkt met Vitens-kalkkorrels kregen, produceerden eieren met gelijke breuksterkte en eimassa.”

Duurzaam grondstoffengebruik

Met de toepassing van de kalkkorrels van Vitens zegt Agrifirm daarnaast bij te dragen aan duurzaam gebruik van reststoffen. “Het duurzaamheidsbeleid van Agrifirm is gericht op zorgvuldig gebruik van grondstoffen. Daarom investeren we continu in de ontwikkeling van productinnovaties”, zegt Brands.

“Met het gebruik van Vitens-kalkkorrels zetten we als Agrifirm weer een stap voorwaarts in ons streven om waar mogelijk gebruik te maken van reststoffen.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Agrifirm | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij