5.000 huishoudens krijgen groen gas uit Achterhoekse mest

Mest

03-07-2016 09:47 | Door: Chris Thijssen

Biogasvereniging Achterhoek (BVA) start begin 2017 met de bouw van een biovergistingsinstallatie in Varsseveld. De installatie moet zo’n 8 miljoen kubieke meter groen gas per jaar leveren.

Dat schrijft De Gelderlander. De vergister wordt gebouwd op industrieterrein Hofskamp-Oost. BVA verwacht eind 2017 de eerste mest en biologische restproducten te kunnen vergisten.

Vervolgens moet er jaarlijks 90.000 kubieke meter drijfmest en 60.000 ton restproducten worden vergist. Hiermee kan de installatie voldoen aan de gasbehoefte van circa vijfduizend huishoudens.

Nieuwste technieken voor biovergisting

De bouw van de biovergistingsinstallatie gaat naar verwachting in totaal € 24 mln kosten. BVA, waarbij vooral agrariërs zijn aangesloten, onderzoekt of de nieuwste technieken op het gebied van biovergisting kunnen worden ingezet.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: De Gelderlander, Biogasvereniging Achterhoek | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij