Vion opent slachtlocatie voor biologische vlees

Biologisch vlees

07-07-2016 12:11 | Door: Chris Thijssen

Vion bouwt zijn slachterij in Groenlo om tot een gespecialiseerde locatie voor de verwerking van zijn duurzame en biologische vleesconcepten.

Na de verbouwing, die € 4 mln heeft gekost, slacht Vion vanaf eind september 2016 in Groenlo alle varkens van de marktconcepten Good Farming Star en van het biologische concept De Groene Weg.

Vion is met Good Farming Star en biologisch vlees in Nederland naar eigen zeggen leidend in het segment diervriendelijker geproduceerd varkensvlees. Dochteronderneming De Groene Weg is sinds 1981 Nederlands marktleider op het gebied van biologisch rund- en varkensvlees, zegt het bedrijf. In Nederland zijn er twaalf De Groene Weg-slagerijen.

Vraag naar biologisch vlees

Volgens Frans Stortelder, COO pork van Vion, is de investering een belangrijke stap in de optimalisatie van het productieproces. “We zien een sterke groei in de vraag naar biologisch varkensvlees en ook de afzet van ons Good Farming Star-concept ontwikkelt zich voorspoedig. Wij spelen op deze groei in door de gerelateerde activiteiten - van slacht tot en met consumentenverpakking - te concentreren in Groenlo.”

Dat zorgt voor een optimale kanalisatie van stromen en een efficiëntere en flexibele werkwijze, stelt Stortelder. De concentratie in Groenlo past volgens de COO in de focus op het optimaal verwaarden van de door Vion verwerkte varkens.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Vion | Foto: Robert Couse-Baker, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij