45 glastuinders krijgen duurzame warmte uit de aarde

Duurzame warmte

07-07-2016 14:18 | Door: Chris Thijssen

Ruim 45 glastuinbouwbedrijven uit het Westland hebben zich verbonden aan het aardwarmteproject Trias Westland. Het project voorziet de tuinders voor minimaal vijftien jaar van duurzame warmte.

Door het gezamenlijke commitment van de tuinders en Westland Infra, HVC en FloraHolland wordt het financieel mogelijk om aardwarmte op 4 kilometer diepte te winnen en te leveren aan de deelnemende glastuinbouwbedrijven en andere gebouwen, zoals de veilinggebouwen van FloraHolland.  

Volgens Marco van Soerland, directeur van Trias Westland, is de diepe boring nodig, omdat met ‘ondiepe’ aardwarmte slechts een vijfde van de warmtebehoefte van het Westland te dekken is.

Duurzame warmte

Volgens Marco van Soerland, directeur van Trias Westland, is de diepe boring nodig omdat met ‘ondiepe’ aardwarmte slechts een vijfde van de warmtebehoefte van het Westland te dekken is. De 45 tuinders vertegenwoordigen samen meer dan 28 megawatt aan warmte. Met de duurzame aardwarmte zijn zij straks, afhankelijk van het succes van de extra diepe boring, ‘een beetje tot flink goedkoper uit’, dan met aardgas.

Trias Westland start naar verwachting begin 2017 met de boringen. In de zomer van 2017 moet het project de eerste warmte leveren.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Trias Westland | Foto: ThinkGeoEnergy, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij