24 tomatentelers stappen over op duurzame CO2

duurzame co2

11-07-2016 12:07 | Door: Chris Thijssen

Leden van telersvereniging Prominent, telers van trostomaten, kopen voortaan duurzame vloeibare CO2 in die vrijkomt bij de waterstofproductie van gassenleverancier Air Liquide.

Hierdoor is het voor de telers niet meer nodig om de warmtekrachtkoppeling (WKK) of ketel alleen voor het opwekken van CO2 aan te zetten op momenten dat er geen warmte- of elektriciteitsvraag is.

Vloeibare CO2 is een bijproduct dat vrijkomt bij waterstofproductie door Air Liquide in Rozenburg, gassenleverancier voor de industrie en gezondheidszorg. Het bedrijf levert de vloeibare CO2 met het Green origin-label. Dit label van de onafhankelijke organisatie Vinçotte garandeert dat er geen directe CO2-emissies afkomstig zijn van het energieverbruik bij de productie tot levering.

Vijftien Prominent-leden hebben de duurzame vloeibare CO2 reeds geleverd gekregen in tanks. Tot en met oktober van dit jaar volgen negen andere telers. Zodra de tanks onder een bepaald minimumgewicht komen, vult Air Liquide de tanks automatisch bij.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Prominent | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij