Stadsboerderij opent restaurant op Rotterdam Centraal

Lokaal restaurant

03-08-2016 18:33 | Door: Chris Thijssen

Stadsboerderij Uit Je Eigen Stad heeft woensdag een restaurant geopend op station Rotterdam Centraal. In het restaurant kweekt de stichting de ingrediënten voor gerechten en dranken.

Uit Je Eigen Stad verbouwt de groenten en kruiden in twintig kratten in vijf verticale tuinen. De chef van het restaurant gebruikt deze ingrediënten voor de bereiding van gerechten en thee.

Het restaurant, met 85 zitplaatsen, serveert onder meer thee, koffie, belegde boterhammen en soep. Daarnaast kunnen consumenten in het restaurant boodschappen doen. Zo biedt Uit Je Eigen Stad er de hele week groente van zijn stadsboerderij in Rotterdam aan.

Lokaal restaurant

Daarnaast verkoopt de stichting producten van duurzame collega-ondernemers uit Rotterdam, waaronder biologische ijsjes van Nice, soep van Kromkommer en de oesterzwammen-growkit van Rotterzwam. Op vrijdag is het restaurant bovendien afhaalpunt voor Rechtstreex.

De komende weken gaat het restaurant van Uit Je Eigen Stad proefdraaien. Begin september gaat het restaurant officieel open.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Uit Je Eigen Stad | Foto's: Uit Je Eigen Stad

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij