‘Kwart akkerbouwers wil investeren in zonnepanelen’

Akkerbouw zonnepanelen

09-08-2016 09:51 | Door: Chris Thijssen

Ongeveer een kwart van de ondernemers uit de akkerbouw- en vollegrondsgroenteteelt heeft plannen om te investeren in zonnepanelen.

Dat blijkt uit de AkkerbouwScanner 2016, de jaarlijkse telefonische inventarisatie van marktonderzoeksbureau AgriDirect onder Nederlandse akkerbouwbedrijven. Hieruit blijkt onder meer dat het percentage zonnepanelen op akkerbouwbedrijven meer dan verdriedubbeld is.

Lagen in 2013 bij 7,4 procent van de akkerbouwers en 6 procent van de vollegrondsgroentetelers zonnepanelen op het bedrijf, dit jaar ligt deze hoeveelheid op respectievelijk 23,9 en 21 procent.

‘Kwart wil zonnepanelen’

Volgens AgriDirect neemt daarnaast het aantal akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers dat in zonnepanelen investeert toe. Zo heeft 23,3 procent van de akkerbouwers en 26,5 procent van de vollegrondsgroentetelers plannen om zonnepanelen op de bedrijfsdaken te leggen.

Daarmee gaat de investeringsbereidheid weer richting het niveau van 2013, stelt AgriDirect. In dat jaar had 27,7 procent van de akkerbouwers en 27,8 procent van de vollegrondsgroentetelers plannen om te investeren in zonnepanelen. In 2014 daalde deze aantallen echter, naar respectievelijk 16,7 en 15,6 procent.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: AgriDirect | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij