Video: Deze robot brengt precisielandbouw naar je achtertuin

30-08-2016 10:00 | Door: Hidde Middelweerd

De FarmBot Genesis is ’s werelds eerste robot die in staat is om gewassen op een gezonde manier te laten groeien. De robot doet deze taken volledig automatisch. En dat allemaal in je achtertuin.

De FarmBot plant zaadjes en geeft de verschillende gewassen vervolgens precies genoeg water en kunstmest om optimaal te groeien. Daarnaast is de autonome robot in staat om onkruid te detecteren en verwijderen.

Achtertuin

Momenteel is de FarmBot alleen nog op kleine schaal in te zetten. Het stuk land waar de FarmBot ingezet kan worden, mag momenteel niet groter zijn dan 50 vierkante meter. De gewassen die er groeien mogen niet hoger dan 1 meter worden. De machine is momenteel dan ook vooral geschikt voor achtertuinen, kleine moestuintjes, of de daken van kantoorgebouwen.

De makers verwachten echter dat het concept op den duur uitgebreid kan worden naar een oppervlakte van 1.000 vierkante meter, waarbij gewassen een hoogte van 2 meter mogen bereiken.

Smartphone app

De FarmBot ziet eruit als een ingewikkelde machine, maar is via een smartphone app gemakkelijk te besturen.

De eerste exemplaren worden waarschijnlijk begin 2017 verscheept. De geautomatiseerde robot is online te bestellen en kost $ 3.500.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Farmbot.io

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij