Visserijbedrijf wil met overname duurzame positie vergroten

duurzame vis

08-09-2016 14:37 | Door: Chris Thijssen

Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk uit IJmuiden krijgt toestemming voor de overname van visverwerker Seafood Parlevliet. De overname moet de positie van het bedrijf in de duurzame visserij vergroten.

Dat maakt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend. De bedrijven denken met een samenwerking beter te kunnen inspelen op de vraag uit de consumentenmarkt naar duurzame visproducten, waarvan de herkomst bekend is. Volgens Annerieke Vrolijk, directeur van Cornelis Vrolijk, sluiten de activiteiten van Seafood Parlevliet goed aan bij de verschillende activiteiten van het visserijbedrijf.

“Seafood Parlevliet is een innovatief bedrijf met een sterke positie in de Nederlandse en Belgische retail. Met deze samenwerking bedienen we de hele keten en versterken wij onze positie in de consumentenmarkt: van schip naar schap. Zo kunnen we ook beter inspelen op wat de consument van ons verwacht”, zegt ze in een persbericht.

Duurzame visproducten

Met de integratie van Seafood Parlevliet breidt Cornelis Vrolijk naar eigen zeggen zijn positie in de productie en distributie van een breed assortiment aan duurzame visproducten verder uit.

Als familiebedrijf zegt het bedrijf te vissen met behoud van gezonde visbestanden en met de minimalisatie van milieubelasting. Verschillende producten van Cornelis Vrolijk zijn dan ook voorzien van het Marine Stewardship Council (MSC) of het Aquaculture Stewardship Council (ASC)-keurmerk.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Cornelis Vrolijk, Autoriteit Consument & Markt | Foto: Sean Douglas, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij