Leerdammer-kaas is binnenkort volledig weidekaas

duurzame kaas

19-09-2016 14:20 | Door: Chris Thijssen

Royal Bel Leerdammer, producent van kaasmerken als Leerdammer, Babybel en Boursin, verhoogt de weidepremie van € 0,65 naar € 2. Zo bereidt de kaasmaker zich voor op de productie van Leerdammer-kaas gemaakt van uitsluitend weidemelk.

Volgens Royal Bel Leerdammer past een groot aantal van zijn leverende melkveehouders al volledige weidegang toe. De kaasproducent wil dit aantal vergroten en verhoogt daarom met ingang van 2017 de weidepremie voor volledige weidegang van € 0,65 naar € 2 per 100 kilo melk.

De kaasproducent betaalt de weidepremie maandelijks uit. De melk van niet-weidende melkveehouders wordt apart opgehaald en verwerkt in andere producten.

Duurzame zuivelproducten

“Veel retailers en consumenten hechten waarde aan het natuurlijke karakter van hun zuivelproducten. Een van de aspecten die zij verbinden aan ‘natuurlijk’ is het weiden van melkkoeien”, zegt Theodoor Bos, manager melkvoorziening bij Royal Bel Leerdammer.

“Voor de Nederlandse markt speelt dit al langere tijd, maar ook in – voor ons belangrijke – exportlanden zien we deze consumentenbehoefte toenemen. Met het initiatief om Leerdammer alleen van weidemelk te gaan maken, versterken we de positie van het merk Leerdammer in onze afzetlanden”, aldus Bos.

Vraag naar weidekaas

Ook Doc Kaas, onderdeel van de Duitse zuivelonderneming DMK Group, speelt in op de groeiende vraag naar kaas gemaakt van weidemelk. Het bedrijf start in oktober met de productie van kaas van weidemelk.

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Royal Bel Leerdammer | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij