Bayer helpt Chinese tomatenteelt verduurzamen

Bayer helpt Chinese tomatenteelt verduurzamen

17-12-2014 14:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bayer CropScience en de Chinese levensmiddelenfabrikant Cofco Tunhe hebben een overeenkomst getekend voor innovaties in de duurzame landbouw.

Cofco Tunhe is de grootste leverancier van producten en diensten in de landbouw en voedingsindustrie in China. Door de combinatie van het ketenmodel van Cofco en de technologie van Bayer hopen beide bedrijven nieuwe, duurzame landbouwmethoden te ontwikkelen. De tomatenteelt is de eerste sector die Bayer en Cofco gezamenlijk aanpakken.

Centraal in de plannen staat de ontwikkeling van nieuwe tomatenrassen en variëteiten, een hogere opbrengst en verbeterde kwaliteit.  Die inspanningen moeten leiden tot producten die voldoen aan de hoge eisen van buitenlandse afnemers en een hoger inkomen voor lokale Chinese telers. Daarnaast investeren Bayer en Cofco in milieumanagement van landbouwgebieden en duurzame opslag.

Cofco is sinds vier jaar aangesloten bij het Sustainable Living Plan van Unilever. Volgens Vice President Tianchi Yu van Cofco is de samenwerking met Bayer een nieuwe stap in het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf.

Bron: FreshPlaza, Bayer CropScience | Foto: sylvar, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij