Drone houdt gewassen gezond

Drone houdt gewassen gezond

19-12-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Nederlandse consultancybureau Triple20 bestrijdt schimmelziektes in Filipijnse gewassen. Een drone spoort problemen in het veld snel op.

Triple20 heeft een succesvolle proef uitgevoerd op een bananenboerderij in de Filipijnen. Met behulp van een fotocamera en een infraroodcamera verzamelt een octocopter-drone beelden van gewassen. Speciale computersoftware analyseert de informatie en helpt zo ziektes en andere onregelmatigheden te signaleren.

Voor telers zijn de drones een efficiënte manier om de gewassen controleren. Eén drone kan de gehele akker overzien en levert snel informatie. Bij het uitbreken van ziektes kan de teler onmiddellijk gericht ingrijpen. Zo gaat zo min mogelijk oogst verloren. Hiermee is de drone een alternatief voor het gebruik van pesticiden.

 

Commerciële service

 

Triple20 is gespecialiseerd in de ontwikkeling van technologische landbouwinnovaties. Het bureau streeft naar een duurzame waardeketen in de internationale landbouw. Tijdens het project werkte Triple20 samen met onderzoeker Lammert Kooistra van Wageningen UR. Kooistra is deskundige op het gebied van geo-informatiekunde en remote sensing.

Momenteel werkt het adviesbureau in de Filipijnen aan een partnership met lokale bedrijven. In 2015 hopen ze de gewassenanalyse met behulp van een drone als commerciële service aan te bieden.

Bron: Food Valley, Triple20 | Foto: Galoks GmbH, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij