Verduurzaming Del Monte beloond met certificering

Verduurzaming Del Monte beloond met certificering

04-02-2015 17:27 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De bananenplantages van Del Monte in Costa Rica en Guatemala en de ananasplantages in Costa Rica hebben een duurzame certificering gekregen.

De Sustainably Grown certificering van de internationale organisatie SCS Global Services is een strikte standaard voor duurzame landbouw. Om voor een certificaat in aanmerking te komen, krijgt een bedrijf een jaarlijkse audit. Van landbouwbedrijven wordt verwacht dat zij hun duurzame bedrijfsvoering ieder jaar verbeteren.

Volgens de organisatie heeft Del Monte de afgelopen jaren voldoende maatregelen genomen om voor het duurzaamheidscertificaat in aanmerking te komen. De multinational heeft geïnvesteerd in milieubescherming, energie-efficiëntie en afvalbeheer. Daarnaast respecteert het concern de rechten van de boeren op de plantages en is de productkwaliteit en -veiligheid verbeterd.

 

Duurzaamheidsslag

 

Het certificaat is een van de resultaten van een duurzaamheidsslag bij de fruitproducent. In 2010 legde het concern voor het eerst een aantal meetbare duurzaamheidsdoelen vast. Centraal staan afvalvermindering, emissiereductie en watermanagement. Tegen 2016 moeten die doelstellingen zijn gehaald of zelfs overtroffen.

Het gecertificeerde fruit ligt nog dit jaar in Europa en de Verenigde Staten in de winkels.

Bron: MarketWire, SCS Global Services | Foto: Joe Haupt , via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij