Miljoen dollar voor natuurlijke gewasbestrijding

Miljoen dollar voor natuurlijke gewasbestrijding

05-02-2015 11:33 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een Israëlisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van natuurlijke gewasbestrijding, heeft via crowdfunding ruim $ 1 mln opgehaald.

Het geld gebruikt EdenShield voor de uitbreiding van het bedrijf en het opzetten van een distributienetwerk. Het Israëlische bedrijf gebruikt de sappen van lokale medicinale planten als basis voor natuurlijk bestrijdingsmiddelen.

Plaagdieren hebben een uitgesproken voor- of afkeur bij bepaalde gewassen. Volgens het bedrijf is alleen al de geur van de plant waaraan insecten een hekel hebben, voldoende de dieren te verdrijven. Tot dusver heeft EdenShield twee verschillende sprays ontwikkeld.

 

Behandeling

 

Volgens het bedrijf is het niet nodig de gewassen zelf te spuiten. Behandeling van kaswanden en beschermende netten is voldoende effectief. Bovendien zouden insecten geen resistentie opbouwen. De sprays zijn geschikt voor zowel binnen als buiten.

Per jaar brengen plaagdieren de landbouw voor zo'n $ 2 mrd schade toe. De meeste tuinders gebruiken chemische bestrijdingsmiddelen. De giftige stoffen komen terecht op groenten en fruit en insecten ontwikkelen vrij snel een natuurlijke afweer.

Bron: Globes, AGF.nl | Foto: Baijg, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij