Duurste restaurants ter wereld steunen duurzame vis

Duurste restaurants ter wereld steunen duurzame vis

11-02-2015 07:15 | Door: Willemien Groot

Twintig chefs van bekende en dure restaurants hebben zich aangesloten bij een wereldwijde campagne tegen overbevissing.

De Save the Oceans: Feed the World campagne van de natuurbeschermingsorganisatie Oceana is ondertekend door twintig sterrenkoks. Onder hen zijn Ferran Adria van de elBulli Foundation in Spanje, Daniel Humm van Eleven Madison Park (VS) en Ashley Palmer Watts van Dinner by Heston Blumenthal uit Groot-Brittannië en drie-sterrenkok Joachim Wissler van Restaurant Vendôme in Duitsland.

Chefs hechten grote waarde aan wilde zeevis, zeevruchten en schaaldieren, zeggen de sterrenkoks. Niet alleen omdat zij letten op mooie ingrediënten in de keuken en op het bord, maar ook voor het behoud van zeeleven in de natuur.

De milieu-organisatie Oceana pleit voor bescherming van de leefgebieden en wereldwijde maatregelen tegen overbevissing en bijvangst. Overbevissing bedreigt niet alleen de vissoorten in hun voortbestaan, maar ook miljoenen mensen die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van visvangst.

Bron: FSR Magazine, Oceana | Foto: Paleontour, via Flick (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij