Urker visserschip bespaart 85 procent brandstof

Urker visserschip bespaart 85 procent brandstof

16-02-2015 10:30 | Door: Erik Verheggen

Flynth is een accountant en adviesdienstverlener voor ondernemers en heeft het initiatief genomen om een zo duurzaam mogelijk schip te laten maken door ondernemers uit Urk.

Het schip is gemaakt van lichter staal dat ook sterker is. Ook heeft het schip een nieuwe vangstmethode. De vissers besparen daardoor 85 procent brandstof ten opzichte van 2010. De Urgenda Regiotour Flevoland bracht een bezoek aan het schip. Bekijk een filmpje over dit bezoek op YouTube:

Bron: Urgenda | foto: Urgenda

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij