Hoe wiet de markt voor LED-verlichting aanjaagt

Wiet

02-03-2015 12:15 | Door: Thijs ten Brinck

LED-licht verlaagt de energiekosten voor het verbouwen van wiet en verbetert de kwaliteit. De markt voor tuinbouw-LEDs in de VS gaat naar $ 3,6 mrd, grotendeels dankzij wiet.

In 2013 is er voor bijna $ 400 miljoen aan LED-modules verkocht voor indoor landbouw. Het onderzoeksbureau WinterGreen verwacht dat de markt groeit tot $ 3,6 mrd in 2020. Wietplantages nemen een groot deel van deze groei voor hun rekening.

Land en tuinbouw binnendeurs heeft veel baat bij LED-verlichting. De LED-lampen zijn niet alleen energiezuiniger maar optimaliseren ook de kwaliteit van gewassen. LED-lampen geven licht af in een scherp afgebakend spectrum dat ideaal is voor de tuinbouw. Zeker ook voor het verbouwen van marijuana.

De Amerikaanse start-up Intelligent Light Source specialiseert zich in het optimaliseren van LED-licht voor de tuinbouw. Het bedrijf heeft veel contact met verbouwers van wiet. Jack Abbot, medeoprichter van Intelligent Light Sources, in een interview met GreenTechMedia: "Er zijn enorm veel variabelen, we beginnen deze nu te begrijpen."

Energierekening

In steeds meer Amerikaanse staten is het verbouwen van wiet legaal. Dat spoorde veel nieuwe bedrijven aan in te stappen in deze markt. In de staat Washington daalde de verkoopprijs van legale wiet in korte tijd met 40 procent.

Ondanks de sterke prijsdaling, verdienen de wietproducenten nog genoeg om zich niet al te druk te maken over de energierekening. Juist de mogelijkheden die LED-lampen bieden om veel verschillende wietsoorten in zeer hoge kwaliteit te produceren, maken de energiezuinige lampen interessant.

Bekijk een filmpje van Intelligent Light Sources over het verbouwen van sla met LED-licht:

http://youtu.be/sqLQ6DOHtok

Bron: GreenTechMedia | Foto: Brett Levin, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij