EcoFish wil uitgroeien tot de Ben & Jerry's van de vis

Visboot

04-03-2015 11:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse bedrijf EcoFish wil de Ben & Jerry’s worden van de ingeblikte en bevroren vis. Het bedrijf wil duurzame vis aan de consument brengen.

Het bedrijf, gevestigd in Dover in de Amerikaanse staat New Hampshire, is in 1999 opgericht door Henry en Lisa Lovejoy. Tien jaar lang hadden ze een succesvolle kreeftenhandel met een jaarlijkse omzet van $ 10 mln. Maar na het bezoeken van vismarkten over de hele wereld besloten ze het roer om te gooien.

“Niemand in de visindustrie was bezig met duurzaamheid", zegt Henry Lovejoy in een interview met BusinessNH. "Ons doel was om de vraag van de consument te verleggen van overbevissing naar duurzame visserij.”

EcoFish

Inmiddels brengt EcoFish twaalf verschillende visproducten op de Amerikaanse markt. Van wilde sardines uit Portugal tot kabeljauw uit Alaska. Het bedrijf zet $ 3 mln per jaar om, en groeit 10 procent per jaar. EcoFish verkoopt uitsluitend duurzaam gevangen vis.

Het bedrijf heeft een adviesorgaan dat bestaat uit wetenschappers. Er moet een unaniem besluit zijn, voordat het EcoFish gaat samenwerken met een visserij. Vissers moeten bijvangst zoveel mogelijk voorkomen, en mogen geen bedreigde soorten vangen.

Het bedrijf is nog een kleine speler op de Amerikaanse vismarkt. Maar als het aan de oprichters ligt, groeit EcoFish uit tot de Ben & Jerry's van de visproducten. Het bedrijf is op zoek naar een investeerder die de uitbreidingsplannen wil ondersteunen.

Bron: Millyardcommunications | Foto: Damian Gadal via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij