Bedrijfsleven Californië roept om verantwoord waterbeleid

Droogte in Californie

10-03-2015 12:45 | Door: Willemien Groot

Multinationals als Coca-Cola, General Mills en Levi's spannen zich, samen met duurzaam adviesbureau Ceres, in voor maatregelen tegen de extreme droogte in Californië.

De Connect the Drops-campagne van Ceres moet alle partijen samenbrengen. Onder meer kledingproducenten Levi's en Gap, voedingsmiddelenconcern General Mills, Coca-Cola en technologiebedrijf Symantec hebben zich bij het initiatief aangesloten. De groep roept overheid en burgers op tot maatregelen en innovatieve oplossingen te bedenken voor de waterschaarste.

In de Amerikaanse staat Californië heerst al drie jaar extreme droogte. Bijna 90 procent van de staat is getroffen door het uitblijven van regen. Ruim 200.000 hectare landbouwgrond ligt braak door gebrek aan water. Alleen al in 2014 bedroeg de schade voor de sector zo’n $ 2,2 mrd.

 

Watercrisis

 

Alle aangesloten concerns zijn voor hun productie afhankelijk van grondstoffen en producten als fruit en katoen. Zij zijn het hardst getroffen door de watercrisis. Symantec wil de campagne ondersteunen met kennis. Volgens voedingsmiddelenproducent General Mills zijn in de fabrieksprocessen al veel waterbesparende maatregelen genomen. Maar extern zijn nog veel verbeteringen mogelijk op het gebied van waterbeheer en het voorkomen van verspilling.

De staat investeert de komende jaren $ 7,5 mrd in wateropslag en verbetering van de infrastructuur. Tot voor kort was het bedrijfsleven niet betrokken bij discussies over waterbeheer. Volgens Ceres is de situatie zo nijpend dat hierin verandering moet komen.

Bron: Ceres, SustainableBrands | Foto: Kevin Cortopassi, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij