Staalfabriek wordt indoorboerderij van $ 30 mln

Landbouw radijsjes

16-03-2015 19:07 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse start-up Aerofarms gaat in een oude fabriek bladgroenten produceren. De boerderij met dak verbruikt geen pesticiden en 95 procent minder water.

Aerofarms bouwt een leegstaande staalfabriek in de Amerikaanse stad Newark om tot een hypermoderne, verticale boerderij. In de oude fabriek zal het jaarlijks ongeveer een miljoen kilo aan kruiden en bladgroente produceren.

“We zijn verheugd Aerofarms in Newark te introduceren”, zegt Ron Beit, CEO van de RBH Group die in de start-up investeerde, op de site Archinect. “De nieuwe fabriek creëert tientallen arbeidsplaatsen en geeft bewoners van Newark toegang tot gezonde, lokaal geproduceerde groenten.”

Hydrophonics

De start-up werkt volgens de hydrophonics-methode. Hierbij groeien de plantjes in een gecontroleerde omgeving, waardoor bestrijdingsmiddelen niet meer nodig zijn. Ook werkt het concept zonder aarde en verbruikt het weinig water.

LED-lampen voorzien de planten zeer gericht van energie om te groeien. Net als in de bloeiende Amerikaanse wiet-sector zenden de LEDs licht uit in specifieke spectra. Ook dit draagt bij de aan de hoge opbrengst en de kwaliteit.

De indoorlandbouw is volgens Aerofarms 75 procent productiever dan gewone land- en tuinbouw. Het landbouwconcept is vergelijkbaar met dat van Valoya dat in een oude schuilkelder onder Londen groente verbouwt voor toprestaurants in de Britse hoofdstad.

Bekijk een filmpje over Aerofarms van Bloomberg.

Bron: Archinect, Grist | Foto: Digital Magic Photography, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij