Bijvriendelijke bio-insecticidespray marktrijp

Biologisce insecticide

17-03-2015 09:57 | Door: Willemien Groot

Een Australisch bedrijf heeft een biologische pesticide-spray ontwikkeld voor de landbouw. Het bestrijdingsmiddel ligt ter beoordeling voor de Australische Autoriteit voor pesticiden en diermedicijnen.

De biologische insecticide is gemaakt uit grondstoffen van de vlindererwtenplant. Het gewas dient in Australië als veevoer. In Aziatische landen gebruiken mensen de plant in thee en traditionele middeltjes vanwege de medicinale werking.

Sprayvorm

Het bedrijf Innovative Ag, bestaande uit de commerciële partner Growth Agriculture en een plaatselijk boerenbedrijf, werkt sinds 2007 aan de ontwikkeling. Het product is volgens het bedrijf de eerste spuitbare insecticide op biologische basis in ter wereld. Volgens Innovative Ag kan het nog twee jaar duren voor de spray op de markt verschijnt. Volgend seizoen kunnen katoenboeren het bestrijdingsmiddel al met een speciale vergunning testen.

Het middel doodt alleen de schadelijke insecten. Voor andere dieren, zoals bijen, is het middel ongevaarlijk. Volgens Innovative helpt de spray de verdere ontwikkeling van de biologische landbouw. De introductie zou boeren, die vanwege de kosten nog niet biologisch werken, over de streep kunnen trekken.

Bron: ABC News, The Courier | Foto: Paul Stein, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij