Texelse zilte groenten de markt op

Texel

13-04-2015 10:10 | Door: Laura Fransen

Na jaren van testen gaat het Texelse Zilt Proefbedrijf de markt op met zouttolerante groenten. Naast zilte aardappelen, zijn binnenkort ook lamsoor, zeekraal en ijskruid in de winkel te vinden.

Dat schrijft nieuwswebsite Biojournaal. Op testvelden op Texel doet Zilt Proefbedrijf als eerste ter wereld proeven met zoutresistente landbouwgewassen. Na succesvol testen bracht de Nederlandse onderneming in 2014 Zilte Aardappels op de markt onder het merk Marc. Nu voegt het bedrijf daar lamsoor, zeekraal en ijskruid aan toe.

Zilt Proefbedrijf verwacht dat vooral het ijskruid interessant is voor de horeca, vanwege de mooie structuur en goede smaak. Naast de introductie van de zilte bladgroenten, breidt de onderneming de teelt van aardappels uit. Dankzij veel media-aandacht nam de vraag van consumenten gedurende het seizoen enorm toe.

De marktintroductie is het resultaat van jarenlang experimenteren op proeflocaties op Texel. Naast aardappels en bladgroenten teelt het bedrijf al succesvol bieten, aardbeien, uien, gerst en kool. Het succes van de Nederlandse onderneming blijft ook internationaal niet onopgemerkt. In 2014 won het project de wereldwijde Securing Water for Food Challenge van de Amerikaanse hulporganisatie USAid. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Biojournaal | Foto: Roevin Urban Capture, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij