Bayer en Farm Frites verduurzamen aardappel bottom-up

Aardappelen

13-04-2015 13:03 | Door: Jerom van Gemert

Met een Bottom-up strategie moet de Nederlandse aardappelteelt duurzamer worden. Het Nederlandse bedrijf Farm Frites en het Duitse Bayer CropScience gaan samenwerken.

Vijf aardappelboerderijen in Nederland en België zijn aangewezen als proefboerderijen. Samen met de boeren onderzoeken Bayer en Farm Frites welke duurzame maatregelen het beste werken per boerderij. Ze kijken naar biodiversiteit, erosie, kunstmest, energiegebruik, productkwaliteit en bestrijding van pestdieren.

Het doel is om de milieu-impact van de aardappelteelt te minimaliseren met maatregelen die ook een toegevoegde waarde geven aan de oogst. Volgens Farm Frites zijn duurzame technieken nodig om kwaliteit te blijven leveren en concurrerend te zijn in de markt.

Bayer CropScience

Het Food Chain Partnership is opgezet door Bayer CropScience om landbouw over de hele wereld te verduurzamen. Het bedrijf werkt samen met alle spelers in de keten, van boeren tot exporteurs. Bayer brengt de verschillende spelers samen en geeft advies.

Farm Frites is een aardappelverwerkingsbedrijf dat aardappelplanten veredelt. Het levert vooral diepvriesproducten. Het is een van de grootste aardappelverwerkingsbedrijven ter wereld.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Bayer CropScience | Foto: 16:9clue via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij