Syngenta deelt data met iedereen

Syngenta

30-04-2015 15:17 | Door: Jerom van Gemert

Het Zwitserse landbouwbedrijf Syngenta openbaart een enorme hoeveelheid data over gewassen van 3.600 boerderijen uit 41 landen. Het betreft data van The Good Growth Plan van het bedrijf.

Het is voor het eerst dat een commercieel bedrijf zoveel informatie over gewassen en teeltmethoden publiek beschikbaar stelt. Voor The Good Growth Plan onderzoekt Syngenta hoe de opbrengsten van oogsten omhoog kunnen door efficiënt om te gaan met mest, pesticiden, water en energie.

De vrijgegeven data laten zien hoe boerderijen over de hele wereld in verschillende klimaten deze middelen gebruiken en hoe hoog de oogst is per gewas. Zo is heel precies te bepalen welke aanpak het beste werkt. Door de diversiteit van de gegevens kunnen vrijwel alle landbouwbedrijven de best practices verzamelen die op hun eigen situatie van toepassing zijn.

“Het belangrijkste is dat deze data boeren kan helpen om de productie duurzaam te verhogen,” zegt Mike Mack, CEO van Syngenta, in het persbericht. Om alle data overzichtelijk en op een goede manier beschikbaar te maken, werkt Syngenta samen met The Open Data Institute.

The Good Growth Plan

In het plan van Syngenta staan de volgende zes punten: productie van gewassen met 20 procent verhogen, de vruchtbaarheid verhogen van 10 miljoen hectare landbouwgrond, biodiversiteit verhogen op 5 miljoen hectare landbouwgrond, 20 miljoen kleine boeren bereiken en hun productie met 50 procent verhogen en 20 miljoen werknemers in de landbouw trainen in arbeidsveiligheid. Dit zijn doelstellingen voor 2020.

“Door deze data openbaar te maken kunnen mensen hun eigen oordeel vellen over The Good Growth Plan,” zegt Mike Mack. De databank wordt ieder jaar bijgewerkt.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Syngenta | Foto: Syngenta

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij