Start-up RaptorMaps helpt boeren met drones

Drone

18-05-2015 13:12 | Door: Jerom van Gemert

De winnaar van de MIT Entrepreneurship Competition dit jaar is een bedrijf dat drones ontwerpt voor de landbouw. De drones houden de gezondheid van gewassen in de gaten.

Het bedrijf RaptorMaps won $100.000 met de competitie. RaptorMaps ontwikkelt drones die over akkers vliegen en multispectrale foto’s maken. De foto’s worden geanalyseerd zodat beschadigde gewassen snel en makkelijk te vinden zijn.

Via witte strepen en vlekken op de foto's geeft de bijbehorende software vervolgens aantasting door insecten, onkruid en andere aandachtspunten aan. Met het inzicht dat de drones geven, kunnen boeren sneller ingrijpen bij problemen op de akkers. Zo gaat er minder oogst verloren, en zijn er minder pesticiden en herbiciden nodig. 

Inspectie

Drones worden steeds meer ingezet voor monitoringstaken. Voedingsmiddelenfabrikant Cargill bestrijdt illegale houtkap met drones. De Universiteit Twente werkt aan de inzet van drones voor gebruik in de bouwsector.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bronnen: MIT News, RaptorMaps | Foto: Lima Pix via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij