Hoe 3D-printing landbouw efficiënter maakt

3D Model La Grange landbouw Australië

26-05-2015 10:27 | Door: Willemien Groot

Het Australische ministerie van Landbouw gebruikt 3D-printingtechnologie om beter inzicht te krijgen in landbouwgronden.

In een testproject is een 3D-geprint model gemaakt van het westelijke kustgebied La Grange Bay, een gebied van 3,5 miljoen hectare. Voor het model is onder meer gebruik gemaakt van satellietdata van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa.

Volgens bedenker en ontwikkelaar Nick Wright is het model voor de gebruiker veel inzichtelijker dan een platte kaart. Grote hoeveelheden data zijn samengebundeld in een tastbaar model. Volgens Wright maakt de 3D-print van het gebied meteen duidelijk wat de mogelijkheden en beperkingen zijn voor irrigatieprojecten.

Een driedimensionaal model van een gebied geeft volgens de Australiërs een beter inzicht in hoe watervoorraden, geologie en landgebruik elkaar beïnvloeden. De technologie is ontwikkeld als onderdeel van een strategie van de overheid om de landbouwopbrengsten in het westen van Australië te verhogen.

Het gehele printproces van La Grange Bay duurde ongeveer een maand.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: 3D Print | Foto: Department of Agriculture and Food

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij