Boeren Californië verdienen bij met leasen van water

Irrigatie

02-06-2015 09:01 | Door: Jerom van Gemert

Boeren in Californië krijgen software aangeboden om water te besparen. Hiermee kunnen boeren hun watergebruik optimaliseren en extra inkomsten genereren door het leasen van water.

Door de aanhoudende droogte in de VS moeten boeren zuiniger met hun water omgaan. Het computerprogramma SWIIM, Sustainable Water and Innovative Irrigation Movement, wordt beheerd door het Amerikaanse bedrijf Regenesis Management Group, en helpt de boeren hiermee.

Het programma geeft suggesties op basis van gegevens ingevuld door de boer. Zij kunnen water besparen door de irrigatie te optimaliseren en de beste gewassen voor teling kiezen. Het water dat de boer overhoudt, kan hij gebruiken voor andere doeleinden. Via het programma kunnen boeren het water leasen aan andere boeren of bedrijven.

Volgens de makers kunnen boeren met het programma per jaar tot $ 50.000 per vierkante kilometer land aan extra inkomen genereren. Het programma is al ingevoerd in Colorado.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bronnen: SWIIM, Agweb, Springwise | Foto: Soil Science via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij