Meer vis en meer winst met duurzaam vissen

vissersboot

16-06-2015 09:16 | Door: Jerom van Gemert

Duurzaam vissen kan de winst van vissers jaarlijks met € 51 mrd verhogen. Dat is de uitkomst van een groot onderzoek waarin 4300 visserijen zijn opgenomen.

Volgens de onderzoekers herstellen visgebieden sneller dan eerder werd verwacht. Veel gebieden kunnen al binnen negen jaar herstellen, mits er duurzaam gevist wordt. Dat is de conclusie van een onderzoek onder ruim 4300 visserijen, samen verantwoordelijk voor 77 procent van de totale visvangst. Onder andere de University of California en de University of Washington werkten mee aan het onderzoek.

In het meest optimistische scenario kan de vispopulatie stijgen met 112 procent. Dit leidt tot vangsten die 23 procent groter zijn. Voor de vissers resulteert dat in het beste geval tot een 315 procent hogere winst.   

Duurzaam vissen

Om dit te bewerkstelligen moet overbevissing en illegaal vissen stoppen. Verder moet bijvangst veel meer voorkomen worden en moeten de leefgebieden van de vissen beschermd worden. Eerder onderzoek toonde al aan dat vissers meer geld verdienen in gereguleerde visgebieden.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bronnen: Reuters, fish2fork, Business World | Foto: Prigalla via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij