Waarom Philips een indoorboerderij opent

GrowWise PhilipsEindhoven, stadslandbouw

08-07-2015 07:26 | Door: Willemien Groot

Philips heeft op de High Tech Campus in Eindhoven een eigen indoorboererij geopend. Het onderzoekscentrum GrowWise test de teelt van gewassen zonder natuurlijk daglicht.

Het onderzoekscentrum telt zeven kamers voorzien van klimaatbeheersingsapparatuur, met een totaal groeioppervlak van ruim 230 vierkante meter. In de testomgeving werkt Philips samen met onder meer de Wageningen Universiteit en telers.

De kweekbakken bevatten verschillende slasoorten en groene kruiden als oregano en basilicum. In het GrowWise City Farming research centre moet duidelijk worden wat de ideale combinatie is van water, temperatuur en vooral kunstmatige verlichting. Philips heeft bijna honderd verschillende verlichtingscombinaties ingeregeld. In een later stadium testen de onderzoekers de mogelijkheden voor moeilijke gewassen als rijst en graan.

Nieuwe standaard

Wereldwijd neemt het aantal ondergrondse of verticale landbouwgebieden toe. Volgens Philips moet GrowWise in het ideale geval een nieuwe standaard opleveren. De stedelingen van de toekomst kunnen dan zelf hun eigen voedsel verbouwen. Het onderzoekscentrum is volgens Philips een van de grootste indoorkwekerijen ter wereld.

Vorige week meldden wetenschappers van de Amerikaanse Purdue University dat gewassen zonder natuurlijk daglicht goed gedijen op een mix van rode en blauwe gerichte LED-lampen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Philips | Foto:Philips

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij