Wereldprimeur Staay Food Group met gecertificeerde meloen

Meloenen, Rainforest Alliance

22-07-2015 12:03 | Door: Willemien Groot

De meloenen uit Costa Rica van het Nederlandse concern Staay Food Group hebben een duurzaamheidscertificaat ontvangen van de Rainforest Alliance. Het certificaat is een wereldprimeur. 

Acht gecertificeerde meloenenkwekers leveren hun producten aan SFG Dulce, de vestiging van de Staay Food Group in Costa Rica. Het duurzaamheidscertificaat van de Rainforest Alliance betekent dat de teelt voldoet aan de duurzame standaarden voor milieu, bescherming van het ecosysteem en arbeidsomstandigheden.

Volgens SFG Dulce is de teelt van meloenen en watermeloenen intensief, met een korte productiecyclus. Boeren gebruiken de nieuwste technologie. "Als de teelt onzorgvuldig verloopt, kan dat leiden tot onherstelbare schade aan het milieu”, zegt Susan Hoekstra in een persbericht. "De impact is des te groter, omdat de landbouwgebieden vaak in kwetsbare gebieden liggen, vlakbij een rivier."

Volgens Hoekstra heeft het certificeringsproces de boeren het belang laten zien van duurzame productie en de rol die ze daarin kunnen spelen. Het concern verwacht dat klanten de inspanningen van het bedrijf waarderen, en in de winkel voor gecertificeerde meloenen kiezen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Rainforest Alliance | Foto: Frédéric BISSON, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij