DSM en Evonik halen omega-3 voor diervoeding uit algen

Algen

31-07-2015 12:27 | Door: Chris Thijssen

DSM en Evonik slaan de handen in elkaar om omega 3-vetzuren voor diervoeding te ontwikkelen uit algen. De bedrijven bieden hiermee een duurzaam alternatief voor visolie.

Daarvoor hebben DSM en Evonik een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De omega 3-vetzuren gaan ze halen uit natuurlijk voorkomende zeealgen. 

De vetzuren op basis van algen moeten volgens DSM en Evonik een hoogwaardig, natuurlijk en duurzaam alternatief bieden voor visolie. Het aanbod van deze olie staat volgens de bedrijven onder druk.

Groeiende vraag visolie

Tegelijkertijd groeit in de diervoedingindustrie de vraag naar deze vetzuren. Met vetzuren op basis van algen kan de industrie deze vraag op een duurzame manier bijbenen, menen DSM en Evonik.

De samenwerkingsovereenkomst houdt in dat de bedrijven gezamenlijk werken aan de ontwikkeling van producten. Daarnaast onderzoeken ze daarvoor de commerciële mogelijkheden. De bedrijven verwachten de eerste resultaten van hun samenwerking in het laatste kwartaal van dit jaar te kunnen melden.

Algen worden steeds vaker gebruikt in de landbouw- en veeteeltindustrie. Zo heeft biotech-bedrijf Solazyme samen met onderzoekers een manier gevonden om van het restafval van algenverwerking veevoer te maken. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: DSM | Foto: Jacinta lluch Valero, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij