100 procent MSC-vis in diervoeding Mars Pet Care in VS

Kattenvoer

03-08-2015 18:24 | Door: Chris Thijssen

Mars Pet Care heeft in de Verenigde Staten alle wild gevangen visingrediënten in huisdiervoeding vervangen door vis met het MSC-keurmerk. Wereldwijd koopt het bedrijf 26 procent in bij gecertificeerde leveranciers.

Dat blijkt uit een duurzaamheidsrapport van Mars over 2014. Mars Pet Care voert onder andere de merken Pedigree, Whiskas, Sheba en Royal Canin.

Naast het werken met gecertificeerde leveranciers voor deze merken, bekijkt Mars Pet Care ook manieren om ingrediënten efficiënt te gebruiken. Zo vervangt het bedrijf bedreigde vissoorten door meer voorkomende soorten.

2020

In 2010 stelde Mars Pet Care zichzelf als doel in 2020 alleen nog gecertificeerde vis te kopen. Het bedrijf wil daarnaast zijn diervoedingaanbod van hele vis en visfilets vervangen door bijproducten en duurzaam gekweekte vis.

$ 17 mrd

Mars Pet Care, bekend van onder meer Pedigree is een van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van huisdiervoeding. Het bedrijf heeft een geschatte omzet van $ 17 mrd. De 39.000 medewerkers opereren in ongeveer zeventig fabrieken wereldwijd.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Mars, Greenbiz | Foto: Youngthousands , via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij