Tractor op bio-methaan stoot 80 procent minder CO2 uit

T6 Methane Power

12-08-2015 07:04 | Door: Chris Thijssen

Het bedrijf New Holland Agriculture lanceert een nieuw prototype van wat ’s werelds eerste op bio-methaan werkende tractor moet worden. De tractor is volgens het bedrijf goedkoper en duurzamer.

Het gebruik van detractor zou volgens New Holland Agriculture 30 procent goedkoper zijn dan dat van standaard dieseltractors. Bedrijven die hun eigen bio-methaan produceren, zouden er bovendien geen extra kosten aan kwijt zijn. Bio-methaan is een gas dat ontstaat bij de verwerking en vergisting van organisch afval.

80 procent minder CO2

Behalve kosten besparen, kunnen boeren met de nieuwe technologie ook milieuvriendelijker kunnen werken. Het prototype is volgens de makers een stuk schoner dan standaard dieseltractors. De tractor produceerde 80 procent minder CO2-uitstoot dan een dieseltractor.

De tweede generatie van het prototype is gebaseerd op een standaard tractor van het bedrijf. De negen gasreservoirs hebben een totale inhoud van 300 liter gecomprimeerd methaan, waarop de tractor bij normaal gebruik de hele dag kan werken.

Wereldtentoonstelling

New Holland Agriculture presenteerde het prototype van de tijdens de Wereldtentoonstelling 2015 in Milaan. Naar verwachting wordt de tractor binnen vijf jaar geproduceerd.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: New Holland Agriculture | Foto: New Holland Agriculture

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij